سیم جوش و انواع آن

  • 03 شهریور 1399

ویژگی های سیم جوش چیست؟

وجود معایب و مزایای جوشکاری با سیم جوش باعث شده است تا استفاده از این روش، برای برخی از اتصالات بسیار مناسب باشد و برای برخی خیر. در ادامه به توضیح ویژگی های سیم جوش می پردازیم.

نفوذ عمیق سیم جوش ها می توانند نفوذ عمیقی در ریشه جوش داشته باشند. این ویژگی باعث شده است بتوان از این نوع جوشکاری برای ساخت و اتصال سازه های نازک نیز استفاده کرد.

کاهش عیوب جوشکاری:  به دلیل وجود دی اکسید کننده ها با سطوح مختلف در انواع سیم جوش، عیوب ناشی از جوشکاری مثل تخلخل کاهش پیدا می کند. همچنین وجود این دی اکسید کننده ها باعث می شود قبل از شروع جوشکاری احتیاج کمتری به تمیز کاری داشته باشیم.

مکانیسم تغذیه:  سیم جوش های توپر از مکانیسم تغذیه متفاوتی نسبت به بقیه روش های جوشکاری استفاده می کنند. به این صورت که سیم، به کمک یک تزریق کننده خودکار یا Automatic Feeder به داخل حوضچه مذاب هدایت می شود. این نوع جوشکاری نیاز به مهارت زیاد و یک جوشکار حرفه ای دارد.

سرعت بالای جوشکاری:  جوشکاری هایی که با استفاده از سیم جوش انجام می شوند، جزو جوشکاری های سرعت بالا به حساب می آیند. دلیل سرعت بالای این نوع جوشکاری ها، نرخ رسوب بالاتر سیم جوش است. این ویژگی سبب شده است ارائه خدمات جوشکاری با سیم جوش، طرفداران بسیاری پیدا کند.

مراقبت از سیم جوش:  برای بهبود عملکرد سیم جوش و افزایش طول عمر آن، لایه ای از مس به عنوان پوشش رویش قرار داده می شود. مراقبت از این پوشش مسی بسیار اهمیت دارد زیرا در صورت وجود هر گونه نا هم راستایی، ممکن است سایش در پوشش ایجاد شود.

سرباره ها:  همانطور که گفتیم وجود دی اکسید کننده ها می تواند تاثیرات مثبتی در روند جوشکاری داشته باشد. اما دی اکسید کننده همچنین می توانند منجر به ایجاد تکه های کوچک جدا شده یا همان Small Isolated Patches  شود، که ممکن است باعث بروز عیوب جوشی شوند.

 

انواع مختلف سیم جوش و کاربرد آن ها

سیم جوش ها انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها با توجه به ویژگی هایی که دارند برای جوشکاری فلزات با پایه آهنی یا غیر آهنی مناسب هستند. از سیم جوش ها در صنایع خودروسازی، حمل و نقل و ساخت تجهیزاتی مثل مخزن تحت فشار و مبدل های حرارتی استفاده می شود. در ادامه با پنج مدل از انواع سیم جوش ها و کاربردشان آشنا خواهیم شد.

 

۱- سیم جوش CO2

از این نوع سیم جوش برای انجام جوشکاری های یکنواخت استفاده می شود. سیم جوش co2 را با ترکیب گاز آرگون یا  CO2 به کار می برند. ایجاد جوش های یکنواخت و سرعت بالا از ویژگی های جوشکاری با این سیم جوش است. سیم جوش CO2 در سایز های مختلف و آلیاژ های متفاوتی وجود دارد که انتخاب آن به جنس و نوع سازه بستگی دارد.

 

۲- سیم جوش میگ-مگ (Mig-Mag)

این نوع سیم جوش در چند نوع، بدون آلیاژ، کم آلیاژ، آلیاژ برای فولاد ضد زنگ و آلیاژ پایه نیکل وجود دارد. در فرایند های جوشکاری با این سیم جوش از قوس الکتریکی به عنوان منبع استفاده می شود. سیم جوش در این روش با سرعتی معین به حوضچه جوش انتقال داده می شود. به منظور جلوگیری از ورود هوا و آلودگی فلز، از یک گاز محافظ طی فرایند جوشکاری استفاده می شود.

 

۳- سیم جوش توپودری

این نوع سیم جوش شباهت بسیاری به سیم جوش مگ دارد. سیم جوش تو پودری به شکل لوله تو خالی می باشد که درون آن پودر خاصی قرار گرفته است. پودر موجود در برخی از این سیم جوش ها، هنگام جوشکاری تصعید شده و وظیفه محافظت از حوضچه جوش و قوس الکتریکی را انجام می دهد.

 

۴- سیم جوش زیر پودری

از سیم جوش زیر پودری که در چند نوع بدون آلیاژ، کم آلیاژ و آلیاژی فولاد ضد زنگ ساخته می شود در جوشکاری های سنگین، مثل جوشکاری راه آهن و صنایع کشتی سازی استفاده می شود. ایجاد جوش یکدست و سرعت بالا از مزیت های استفاده از سیم جوش زیر پودری است.

 

۵- سیم جوش تیگ

جوش های ایجاد شده با سیم جوش تیگ به علت استحکام بالا، مقاومت در برابر ضربه و ترک و دارا بودن داکتیلیته، در جوشکاری هایی مانند فولاد های ساختمانی، مخازن تحت فشار و … استفاده می شوند. سیم جوش تگ نیز در چند نوع بدون آلیاژ، کم آلیاژ، آلیاژ برای فولاد ضد زنگ و آلیاژ بر پایه نیکل ساخته می شود.

همرسانی :

منتخب هفته

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه کاربران