راهنمای خرید دستگاه جوش

  • 03 شهریور 1399

نکات مهم در انتخاب دستگاه جوش

با مرور زمان و نیاز به داشتن جوش دقیق و مطمئن، دستگاه های جوشکاری همواره در حال پیشرفت و نوین شدن می باشند که همین امر باعث گوناگونی مدل ها و توان دستگاه شده که قبل از خرید باید مورد بررسی قرار گیرند. نکات زیر در انتخاب دستگاه جوش مناسب به شما کمک خواهند کرد:

  • شدت جریان تولیدی دستگاه جوش

دستگاه های قوس الکتریک توانایی های متفاوت در تولید شدت جریان داشته و اصلی ترین وجه تمایز و نکته قابل توجه میزان شدت جریان تولیدی دستگاه است. میزان شدت جریان مورد نیاز، رابطه مستقیم با شدت جوشکاری و ضخامت قطعه کار دارد. در جدول زیر میتوانید بر اساس ضخامت قطعه کار شدت جریان مورد نیاز را پیدا کنید.

شدت جریان مورد نیاز (آمپر)

ضخامت قطعه کار

اینچ

میلیمتر

۱۶۴

۰٫۱۶۴

۴٫۲

۱۳۵

۰٫۱۳۵

۳٫۴

۱۰۵

۰٫۱۰۵

۲٫۷

۷۵

۰٫۰۷۵

۱٫۹

۶۰

۰٫۰۶۰

۱٫۵

۴۸

۰٫۰۴۸

۱٫۲

۳۶

۰٫۰۳۶

۰٫۹

هرچند موارد بالا تعداد محدودی ضخامت را نشان میدهد اما میتوان نتیجه گرفت که برای مصارف خانگی توانایی تولید شدت جریان حداکثر ۲۰۰ آمپر کافی باشد.

  • چرخه عملکرد دستگاه جوش

به زبان ساده چرخه عملکرد مدت زمانی است که دستگاه می تواند بی وقفه جوشکاری کند و بعد از آن برای خنک شدن نیاز به وفقه زمانی دارد. این پارامتر در دستگاه های جوشکاری بر حسب درصد اعلام می گردد، به این صورت که اگر میزان چرخه عملکرد دستگاهی ۱۰۰% باشد، یعنی این دستگاه نیاز به هیچ وقفه ای برای خنک کاری نداشته و به صورت مداوم توانایی جوشکاری را دارد. اصولا چرخه عملکرد در یک بازه زمانی ده دقیقه اندازه گرفته می شود. به طور مثال اگر چرخه عملکرد دستگاه ۵۰% باشد بدین معنی است که در یک بازه ده دقیقه ای کار، دستگاه نیاز به پنج دقیقه زمان برای خنک کاری دارد. میزان نیاز دستگاه به خنک کاری با بالا رفتن شدت جریان تولیدی، بیشتر می شود. هرچه کاربری دستگاه به سمت صنعتی و کارگاهی برود، چرخه عملکرد بالاتری مورد نیاز است.

 

لوازم جانبی دستگاه جوش

دستگاه های جوش به طور معمول به همراه انبر الکترود گیر و کابل رابط عرضه می گردند. انبر الکترود گیر توانایی نگه داشتن الکترود با شماره های متفاوت را داشته و کابل آن وظیفه انتقال جریان به انبر و در نهایت الکترود را بر عهده دارد. بنابراین به منظور بالا بردن کیفیت جوش نیاز به انتقال کامل شدت جریان تولیدی دستگاه است که این وظیفه به عهده کابل رابط و در رابطه مستقیم با کیفیت آن میباشد.

 

نکات ایمنی استفاده از دستگاه جوش

جوشکاری قوس الکتریک در حقیقت یک مدار برقی با شدت جریان بالا است که در صورت لمس این مدار و قرار گرفتن در میان آن باعث شوک الکتریکی شدید و حتی مرگ می شود. بنابراین توصیه می گردد ضمن توجه به این نکته در هنگام جوشکاری حتما از دستکش مناسب استفاده نمایید.

اشعه حاصل از ذوب شدن الکترود می تواند باعث آسیب به چشم و حتی سوختگی پوست شود؛ حتما از ماسک و لباس مناسب استفاده گردد.

در هنگام ذوب الکترود به دلیل سوختن لایه محافظ، میزان قابل توجهی دود و گاز ایجاد می شود که می تواند در محیط های بسته باعث مشکلات تنفسی گردد.

از این نوع جوش در محیط هایی که احتمال آتش سوزی وجود دارد و همچنین به دلیل پرتاب شدن جرقه حین جوشکاری؛ در مجاورت اشیا قابل اشتعال، استفاده نکنید.

 

همرسانی :

منتخب هفته

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه کاربران