برند HITACHI

  • آرمین ارزاقی
  • 18 بهمن 1398

وظیفه‌ی اصلی اودایرا در شرکت کوهارا، تأمین برق پایدار معدن بود. او و همکارانش در کنار این کار، در صدد ساخت موتوری الکتریکی با قدرت پنج اسب بخار بودند. در نهایت، تلاش‌های آن‌ها در سال ۱۹۱۰ نتیجه داد و موتور پنج اسب بخاری به‌عنوان اولین محصول اودایرا و شرکت جدیدش، هیتاچی معرفی شد. در آن زمان اکثر محصولات برقی ژاپن از کشورهای دیگر وارد می‌شدند و اودایرا تصمیم داشت تا از پتانسیل‌های داخلی ژاپن برای ساخت محصولات استفاده کند تا بدین ترتیب، صنعت کشورش را نیز پبشرفت دهد. اولین مدیر شرکت هیتاچی، فوسانوسکه کوهارا، مدیر شرکت معدنی بود؛ چرا که هیتاچی در ابتدا شرکتی در دل شرکت کوهارا بود.

محصول هیتاچی در ابتدا با استقبال خوبی مواجه نشد. چرا که مصرف‌کنندگان ژاپنی هنوز به محصولات داخلی امیدوار نبودند. اما تلاش اودایرا برای بهبود محصولات و دست‌یابی به فناوری منحصربه‌فرد، بالاخره آن‌ها را به بازیگری قابل تأمل در صنعت الکتریک ژاپن تبدیل کرد. محصولات بعدی هیتاچی که در زمان کار در شرکت کواهارا تولید شدند، ترانسفورماتور، آمپرمتر و ولت‌متر AC بودند. پس از آن، تیم اودایرا مشغول ساخت توربین آبی شد. آن‌ها در سال ۱۹۱۶، یک توربین ۱۰ هزار اسب بخاری تولید کردند.

 

اودایرا برای انتخاب نام و نماد شرکتش، از نمادهای گرافیکی زبان ژاپنی معروف به کانجی استفاده کرد. یکی از این نمادها، hi به معنای خورشید و دیگری tachi به معنای طلوع بود. این نام و نمادهای مربوط به آن، شهرت ملی برند هیتاچی را نیز از همان ابتدا تضمین کرد؛ چرا که قرابت زیادی با پرچم خورشید در حال طلوع ژاپن داشت. در سال ۱۹۱۸، اودایرا دفتر اصلی شرکتش را به توکیو منتقل کرد و از سال ۱۹۲۰، این شرکت به صورت مستقل به کار خود ادامه داد.

 

ورود جدی به بازار الکتریکی ژاپن

موتور الکتریکی تولید شده توسط شرکت هیتاچی، برگ برنده‌ی آن‌ها در صنعت ژاپن بود. در آن سال‌ها نیروی برق به‌عنوان نیروی محرکه‌ی مدرن‌سازی ژاپن مورد استفاده قرار می‌گرفت. پیشرفت‌های هیتاچی در این زمینه ‌هم، مقدمات پیوستن یکی دیگر از شرکت‌های برقی ژاپن به آن‌ها یعنی  Tokyo Tsukudajima Engineering را فراهم کرد. این ادغام در سال ۱۹۱۸ انجام شد و شرکت جدید ۸ پمپ ۱۵۰ اسب بخاری تولید کرد که زمینه‌ساز تولید انبوه پمپ در شرکت هیتاچی شد. پمپ‌ها هنوز هم به‌عنوان محصولات اصلی هیتاچی شناخته می‌شوند و این شرکت برای صنایع گوناگون از معدن و مهندسی سازه و ساختمان، تا سد و ذخیره‌سازی آب و کشاورزی و مصارف خانگی، پمپ تولید می‌کند.

یکی از ناگوارترین اتفاقات تاریخ هیتاچی، آتش‌سوزی سال ۱۹۱۹ در کارخانه‌ی اصلی است. این آتش‌سوزی که در ۱۴ نوامبر اتفاق افتاد، بخش‌های زیادی از یک انبار و یکی از دفاتر شرکت را نابود کرد. علاوه بر آن، بسیاری از محصولات آماده‌شده‌ی هیتاچی نیز در این آتش‌سوزی از بین رفتند. نکته‌ی مهم این آتش‌سوزی، صحبت‌های اودایرا برای کارگران بود که آن‌ها را در جلوی کارخانه‌ی سوخته، به ادامه‌ی کار تشویق کرد.

این شرکت در سال ۱۹۲۳ نیز سهم عمده‌ای در بازسازی شهرها و تجهیزات برقی ژاپن داشت. در این سال زلزله‌ای ۷.۹ ریشتری، خلیج Sagmai در ژاپن را به لرزه درآورد و پس از مدت کوتاهی، درخواست برای تجهیزات برقی به اوج خود رسید. در این زمان، اودایرا از تمام ظرفیت شرکت خود برای تأمین نیاز جامعه استفاده کرد. این تلاش‌ها علاوه بر کمک‌ زیاد به دولت ژاپن، نام هیتاچی را نیز بیش از پیش بر سر زبان‌ها انداخت.

شرکت هیتاچی در سال ۱۹۲۴ اتفاقی بزرگ را در صنعت ژاپن رقم زد. آن‌ها اولین لکوموتیو برقی را در ژاپن ساختند. پیش از آن تمامی لکوموتیوهای برقی ژاپن، وارداتی بودند. این لکوموتیو جدید که ED15 نام داشت، از برق DC تغذیه می‌کرد. تولید این لکوموتیو، بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های جهان از جمله روزنامه‌های آمریکایی داشت.

 

توجه به کاربران عمومی

شرکت بزرگ ژاپنی، هیچ‌گاه روی یک صنعت متمرکز نمانده و همواره به دنبال بررسی و آزمایش زمینه‌های جدید بوده است. آن‌ها از همان ابتدای تأسیس شرکت، تحقیقات خود را برای تولید آسانسورهای ساختمانی شروع کردند و در نهایت در سال ۱۹۳۲، اولین آسانسور را برای آپارتمان‌های مجموعه‌ی Towa عرضه کردند. محصول بعدی در این زمینه، پله‌برقی بود که در سال ۱۹۳۶ برای فروشگاه Daitetsu در اوزاکا ساخته شد. تولید این دو محصول، از تأثیرگذارترین المان‌های مدرن‌سازی فرهنگ ژاپن بود. این محصولات، سبک زندگی ژاپنی‌ها را به مقدار قابل توجهی تغییر داد.

هیتاچی در کنار توسعه‌ی محصولات برای صنایع بزرگ، به فکر مصرف‌کنندگان نهایی نیز بود. آن‌ها تحقیق و توسعه روی تولید پنکه را از سال ۱۹۱۶ شروع کردند و در نهایت اولین پنکه‌ی خود را در سال ۱۹۲۶ تولید کردند. ۵۵۰۰ عدد پنکه در سال اول در این شرکت تولید شد و تنها ۳۰ عدد از آن‌ها به‌عنوان اولین صادرات شرکت ژاپنی، به آمریکا صادر شدند. فناوری منحصربه‌فرد هیتاچی در تولید محصولات و استفاده نکردن از پترنها و روش‌های اروپایی و آمریکایی، اجازه‌ی صادرات بیشتر به آن‌ها می‌داد و این محصول به هند و آسیای چنوب شرقی نیز صادر شد.

صنعت اتومبیل و موتورهای دیزلی، هدف بعدی هیتاچی و مدیرانش بود. آن‌ها در سال ۱۹۳۱ اولین موتور چهار سیلندر دیزلی خود را با قدرت ۶۰ اسب بخار تولید کردند. این موتور ابتدا برای دیگر تولیدکنندگان وسایل نقلیه ارسال می‌شد تا این‌که هیتاچی اولین اتوبوس‌ها و کامیون‌های خود را در سال ‍۱۹۳۶ به کمک این موتورهای دیزلی تولید کرد. اولین اتوبوس‌های شرکت نیز برای جابجایی کارگران بین کارخانه‌های هیتاچی استفاده می‌شد.

 

صنایع الکترونیکی و ورود به بازارهای جهانی

شرکت ژاپنی پس از چند دهه فعالیت در صنایع الکتریکی و زیرساختی، تصمیم گرفت به بازار رو به رشد الکترونیک وارد شود. در آن سال‌ها، داشتن تلویزیون، یخچال و ماشین لباسشویی، در ژاپن مانند داشتن گنجی مقدس بود. هیتاچی با دانستن این حقایق، اولین تلویزون سیاه و سفید خود را در سال ۱۹۵۶ وارد بازار کرد. یخچال و ماشین لباسشویی تمام اتوماتیک نیز در سال‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۶۱ توسط این شرکت به بازار عرضه شدند تا تمام سبد مورد نیاز ژاپنی‌ها توسط شرکت داخلی تأمین شود.

اقدام جدی هیتاچی برای تبلیغ محصولات جدید نیز با بازسازی برج Tsutenkaku در سال ۱۹۵۶ صورت گرفت. آن‌ها به‌عنوان اسپانسر مالی بازسازی این برج انتخاب شدند و تبلیغات متنی محصولات خود را روی بدنه‌ی آن به نمایش گذاشتند.

هیتاچی در سال ۱۹۵۸ اولین رادیوی قابل حمل خود را که از ۶ ترانزیستور استفاده می‌کرد، وارد بازار کرد. میکروسکوپ الکترونی، محصول بعدی هیتاچی بود که آن‌ها را بیش از پیش در صنایع کوچک و مدرن مشهور کرد. این میکروسکوپ جایزه‌ی بزرگ نمایشگاه جهانی بروکسل را دریافت کرد.

با شروع تولید کامپیوترهای الکترونیکی در پایان دهه‌ی ۱۹۶۰، هیتاچی نیز وارد این بازار شد و اولین کامپیوتر خود را بر مبنای ترانزیستورها توسعه داد. علاوه بر بخش سخت‌افزاری کامپیوترها، هیتاچی در توسعه‌ی نرم‌افزاری نیز وارد شد و اولین سیستم رزرو صندلی راه‌آهن ژاپن با نام MARS-1 را توسعه داد. ورود به بازار آمریکا نیز در همین سال‌ها اتفاق افتاد و واحد Hitachi America در سال ۱۹۵۹ تأسیس شد.

فناوری تولید تلویزون رنگی، از آن چالش‌هایی بود که پس از سال‌ها تحقیق توسط ژاپنی‌ها در سال ۱۹۶۸ حل شد. هیتاچی پس از حدود ۱۰ سال تحقیق و توسعه در این زمینه، اولین تلویزیون رنگی خود را با نام Kido Color وارد بازار کرد. آن‌ها برای تبلیغ این محصول خود نیز یکی از معدود بالن‌های غول‌پیکر جهان را که در ژاپن پرواز می‌کرد اجاره کردند و لوگوی شرکت به همراه نام تلویزیون را روی آن حک کردند.

 

سال‌های پایانی قرن بیستم و گسترش هرچه بیشتر فعالیت

اولین محصول هیتاچی در کمک به بانکداری مدرن ژاپن، دستگاه ATM بود که در سال ۱۹۷۹ عرضه شد. این دستگاه که HT5865 نام داشت، ابتدا در بانک‌های بزرگ ژاپن نصب شد. البته هیتاچی پیش از این نیز در توسعه‌ی سیستم‌های کامپیوتری با بانک ها همکاری کرده بود و تولید ATM، گام محکمی برای حضور جدی در بانک‌ها بود.

نمایشگاه جهانی سال ۱۹۷۰ در اوزاکا، فرصت مناسبی بود تا هیتاچی بیش از پیش خود را به جهانیان معرفی کند. این نمایشگاه با شعار «پیشرفت برای همه‌ی انسان‌ها»، میزبان شرکت‌هایی از ۷۷ کشور جهان بود و حدود ۶۴ میلیون نفر از آن بازدید کردند. هیتاچی در این نمایشگاه علاوه بر اجاره‌ی غرفه‌ی حرفه‌ای، در توسعه‌ی محیط نمایشگاهی نیز همکاری داشت و نمادهایی از پیشرفت شهری در ژاپن را برای آن توسعه داد.

 

 

همرسانی :

دیدگاه خود را بیان کنید


دیدگاه کاربران